Kiếm tiền với Ola City
Ola city

REVISION

Thứ năm - 29/10/2020 04:29
A/ Objectives : - To help Ss to consolidate the knowledge that they've learnt by doing exercises.
B/ Procedures :
tải xuống (3)
tải xuống (3)
I/ EXERCISES.
I- Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest :
1.       a. mention                 b. option                    c. federation             d. question
2.       a. ghost                     b. office                    c. long                       d. modern
3.       a. climate                  b. comprise               c. notice                    d. divide
4.       a. house                    b. happen                  c. hair                        d. honor
5.       a. took                       b. look                       c. blood                     d, good
6.       a. almost                    b. not                         c. gold                       d. post
7.       a. catalogue              b. past                       c. cast                        d. class
8.       a. issue                      b. divide                    c. library                   d. dictation
9.       a. read                       b. ready                     c. reach                     d. teach
10.     a. city                        b. my                         c. sky                         d. cry
II- Pick out the word that has the main stressed syllable different from the others :
1-      A. depend                 B. official                  C. ethnic                   D. Islam
2-      A. Buddhism             B. climate                  C. comprise              D. friendliness
3-      A. religion                 B. primary                 C. territory                D. tropical
4-      A. compulsory          B. correspond           C. impress                 D. divide
5-      A. federation            B. masoleum             C. correspond           D. optional
III- Choose one word that has opposite meaning to the underlined word :
1- Difficult  :        A. hard                 B. easy                 C. good                D. lazy
2- Finish :           A. end                  B. continue           C. attend               D. start
3- Fast     :           A. slow                 B. quick                C. quite                D. fluent
4- Pass    :           A. write                B. speak               C. fail                   D. find
5- Refuse :           A. argue               B. order                C. except              D. accept
IV- Fill in the blank space with the correct from of the words in parentheses :
1- He is a famous................... (correspond)
2- She was really ............................. by the beauty of the city.  (impress)
3- Hanoi people are very ........................................................    (friend)
4- Their ............................................................. made me happy.   (friend)
5- Many ......................... come to Ho Chi Minh’s Mausoleum every day.   (visit)
6- We enjoyed the ................................. atmosphere in Hue.   (peace)
7- Ho Chi Minh City is not ................................... from Kuala Lumpur.    (difference)
8- The ......................................... language in Malaysia is Bahasa Malaysia.   (nation)
9- In Malaysia, ........................................................................... is free.    (educate)
10- What is the main language of .......................................... at that school ?    (instruct)
11-English is the ................................................. language in Singapore.    (office)
12- Like Vietnam, Malaysia has ................................................... climate.   (tropic)
13-The little girl is dancing .................................................................... (beauty)
14-English people get used to .................................................................... (drive)
15-They go to church every Sunday. They are very ...................... (religion)
V/  Rewrite the following sentences.
1. Mary always went swimming after school last year.
Mary used…………………………………………………………………
2. Maryam was impressed by Hanoi people.
Hanoi people made………………………………………………………
3. Bahasa Malaysia is widely spoken in Malaysia.
Malaysian people…………………………………………………………
4. Her wish is buying that villa but it’s too far expensive for her.
She wishes…………………………………………………………………
5. My daughter has studied English for two years
My daughter started………………………………………………………
6. She last wrote that dress at her sister’s wedding.
She hasn’t…………………………………………………………………………………
7. Jack London didn’t write the novel “The Adventures of Tom Sawyer”
The novel…………………………………………………………………………………
8. Computers are used to design new models.
People……………………………………………………………………………………
9. When did you start working in that factory?
How long……………………………………………………………………………….?
10 . It isn’t necessary for students to wear uniforms today.
Students……………………………………………………………………………………
11. Lan’s brother gave her a story for her birthday.
     Lan ..................................................................................................................
12-    It was such a bad news that Mai burst into tears.
     The news .........................................................................................................
13-    If Hong doesn’t study harder, she’ll fail the exam.
     Unless .............................................................................................................
14-    I’d like to visit England more than any other country in the world.
     England is ..............................................................................................................
15-    The flight to Ho Chi Minh city lasted one hour and a half.
     It took ................................................................................................................
    

VI- Make a cross on the correct answer A, B, C or D in the following sentences :
1- The Sword Lake is set in beautiful _________________
     A. situation                B. views                    C. surroundings         D. environment
2- They haven’t seen each other, but they write to each other frequently. They are ______   
     A. pen pals                B. writers                  C. co-writer              D. paper pals
3- Churches, temples and pagodas are places of ____________________________
     A. gossip                   B. warship                 C. worship                D. friendship
4- Their friendliness makes a deep _____________________________ on tourists.
     A. correspondences  B. beauty                  C. recreation             D. impression
5- The Singaporean _____________________ is Singapore dollars.
     A. currency               B. capital                   C. language               D. climate
6- Children in this poor village are allowed to go to school without ________________________
     A. education             B. instruction            C. tuition fee             D. impression
7- Maryam is the one on the corner. She ____________________ jeans.
     A. is wearing             B. wears                    C. has worn               D. was wearing
8- Lan _______________ the peaceful atmosphere while Maryam _________________ in the pagoda.
A. enjoyed / prayed       B. was enjoying /prayed C. enjoyed /was praying D. enjoys / was spraying
9- English ______________ widely ____________________ in this country nowadays.
     A. is / speaking         B. is / spoken            C. was / spoken         D. is / spoke
10-In Singapore education is free and compulsory ___________________ children from 6 to 16.
     A. to                          B. at                          C. between               D. for
11-_________________ English is their official language, most of them can speak Chinese.
     A. Although              B. So                         C. Despite                 D. If
12-They cannot decide ____________________ place to visit first.
     A. how                      B. where                   C. which                    D. what
13-My grandmother _________________________ the most beautiful girl in the village.
     A. did use to being    B. use to be               C. used to being        D. used to be
14-We are having a good time together, I wish you ___________________ here with us now.
     A. are                        B. will be                  C. were                     D. would be
15-S1 : Hello. You must be Maryam.                      S2 : ________________________
     A. I must be     B. I may be      C. That’s right., I am         D. You are not Maryam
VII/  Use the words given in the box to fill in the blanks to make a meaningful passage.
 
  Sell   are    buy    prices     city    live       clean       for        lost    beautiful

           Singapore is an island city of about three million people. It’s a beautiful (1)…………. With lots of parks and open spaces. It’s also a very (2)………….. city.
         Most of the people (3)…………….in high rise flats in different parts of the island. The business district is very modern with (4)…………….of high new offices buildings. Singapore also has some nice oder sections. In China town, there (5)…..........rows of old shop houses. The Government buildings in Singapore are very (6)…………and date from the colonial days.
         Singapore is famous (7)…………….its shops and restaurants. There are many good shopping centers. Most of the (8)…………….are duty free. Singapore’s restaurants sell Chinese, Indian, Malay and Europian food, and the prices are quite resonable.
     VIII/ - Use these jumbled sets of suggested words to write a letter :
  Dear Kien,
1- Thank you / much / invitation / spend / this weekend / you / family / country house.
     .........................................................................................................................................
2- I love / come / unfortunately / I / be unable / accept.
     .........................................................................................................................................
3- My pen pal / live / Singapore / going / stay us / September 25th / this Sunday.
     .........................................................................................................................................
4- As it be / first visit / our country / I plan / show him round.
     .........................................................................................................................................
5- I like / take him / visit / Ho Chi Minh’s Mausoleum / Van Mieu.
     .........................................................................................................................................
6- We also / go / Hoan Kiem Lake / History Museum / if / have time.
     .........................................................................................................................................
7- It be possible / visit you / following weekend ?
     .........................................................................................................................................
8- I / be / you / few days / after / pen pal / go back / Singapore.
     .........................................................................................................................................
9- Please tell / following weekend / be convenient.
     .........................................................................................................................................
10-I look forward / see you / all again.
     .........................................................................................................................................
     Love,                        
     Dang Trung
IX/ Write a paragraph of about 80-100 words with the following topic sentence.
Vietnamese women should wear the Ao dai at work.
Firstly,………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
II/ ANSWERS
I/
 
1.d 3.c 5.c 7.a 9.b
2.a 4.d 6.c 8.c 10.a
II/
 
1.D 2.C 3.A 4.B 5.D
III/
 
1.B 2.D 3.A 4.C 5.D
IV/
 
1. correspondent 6. peaceful 11. official
2. impressed 7. different 12.tropical
3. friendly 8. national 13. beautifully
4. friendliness 9.. education 14. driving
5.visitors 10. instruction 15. religious
V/
 
  1. Mary used to go swimming after school last year.
  2. Ha Noi People made an impression on Maryam.
  3. Malaysian people speak Bahasa Malaysia widely.
  4. She wishes she could buy that expensive villa.
  5. My daughter started  to learn English 2 years ago.
                                          learning
 
  1. She hasn't worn that dress since her sister's wedding.
  2. The novel '' The Adventures of Tom Sawyer '' wasn't written by Jack London.
  3. People use computers to design new models.
  4.  How long have you worked in that factory ?
                                          been working in...
     or How long is it since you started working in that factory ?
 
  1. Students needn't wear uniforms today./Ss don't have/ need to wear uniforms today.
  2. Lan was given a story for her birthday by Lan's brother.
  3. The news was so bad that Mai burst into tears.
  4. Unless Hong study harder, she'll fail the exam.
  5. England is the country which I'd like to visit the most.
  6. It took the flight one hour and a half to HCM City.
VI/
 
1.B 4. D 7. A 10. C 13. D
2.A 5. A 8. C 11. A 14. C
3.C 6.C 9.B 12. B 15. C
VII/
 
1.city 3. live 5. are 7. for
2. clean 4. lost 6. beautiful 8. prices
VIII/
1. Thank you very much for your/ the invitation to spend this week with you and your family in your country house.
2. I would love to come but unfortunately I am unable to accept ( it ).
3.My penpal, who lives/ is living in Singapore, is going to stay with us from September 25th to this Sunday.
4. As it is his first visit to our country, I plan/ am planing to show him round.
5.I would like to take him to visit Ho Chi Minh's Mausoleum and Van Mieu.
6. We can/ will also go to Hoan Kiem Lake and the History Museum if we have time.
7. Is it possible to visit you the following weekend ?
8. I can be with you  for a few days after my penpal go / has gone back to Singapore.
9. Please tell me if / whether the following weekend is convenient ( for you ).
10. I look/ am looking forward to seeing you again.
IX/
The sample paragraph
       Vietnamese women should wear the ao dai at work. Firstly, the ao dai encourages Vietnamese women to feel proud of the traditions and customs of the country. Secondly, the ao dai make them more beautiful and charming. We know that the beauty of Vietnamese women in the ao dai has been mentioned a lot in poems, stories and songs for centuries. Thirdly, wearing the ao dai is very practical. When they go to work, they don't think of what to wear everyday. In conclusion, when going to work, Vietnamese women should wear ao dai.
III/ HOMEWORK:
 
  • Write these exercises in your notebook.
Prepare '' Cojunctions '' for next period

Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá

Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Những tin mới hơn

Những tin cũ hơn

Thống kê
  • Đang truy cập18
  • Máy chủ tìm kiếm3
  • Khách viếng thăm15
  • Hôm nay2,091
  • Tháng hiện tại20,816
  • Tổng lượt truy cập622,966
Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây