Kiếm tiền với Ola City
Ola city
Chuyên mục giới thiệu

ĐĂNG KÝ NGAY ĐỂ CÓ CƠ HỘI SỞ HỮU CỔ PHẦN
TẠI TẬP ĐOÀN SKYWAY

Linh đăng ký:  https://new.skyway.capital/auth/registration?partner_id=379172
Linh tìm hiểu về tập đoàn:  https://skyway.link-stats.site/?partner_id=379172
Lịnk trang chủ:  http://skyway.khobaitap.com
zalo hỗ trợ: 0914789545
 

''Wish ''clause

Thứ năm - 29/10/2020 04:26
A/ Objectives : - To help Ss to know more about Wish clause and do exercises.
B/ Procedures :
I / GRAMMAR
tải xuống (3)
tải xuống (3)
§Ó diÔn t¶ nh÷ng ­íc muèn, nh÷ng ®iÒu kh«ng cã thËt hoÆc rÊt khã thùc hiÖn ta cã thÓ dïng ®éng tõ '' WISH'' , '' IF ONLY '' or '' WOULD RATHER'' + CLAUSE ( MÖnh ®Ò )
1/ WISH + ( that ) CLAUSE
a/  (¦íc muèn tr¸i víi thùc tÕ ë t­¬ng lai ) S + WISH + ( THAT ) + WOULD + V ( bare inf )
    I wish I would go to the moon tomorrow.
   My mother wishes she would visit London some day.
b/ ( ¦íc muèn tr¸i víi thùc tÕ ë hiÖn t¹i )  S + WISH + ( THAT ) + V ( past simple )
 ( be = were )
             I wish I were at the seaside now.
             He wishes he could speak English fluently. 
c/ ( ¦íc muèn tr¸i víi thùc tÕ ë qu¸ khøS + WISH + ( THAT ) + V ( past perfect )
            I wish I had gone to the movies last night.
            Tom wishes he had followed the doctor's advice when he was in hospital.
    He didn't learn hard at school.He regrets now.     
 = (He wishes he had learned hard = He regrets not having learned/ learning hard)
* Notes : WISH cã thÓ ®­îc dïng nh­ ®éng tõ WANT
 WISH + to V ( I wish to be a teacher )=I want to be a teacer.
I wis to visit my uncle = I want to visit my uncle.
2/'' IF ONLY'' + CLAUSE
 
  • MÖnh ®Ò theo sau '' IF ONLY '' cã cÊu tróc gièng nh­ '' WISH ''
Eg: If only he were at our meeting now
3/ '' WOULD / ' D RATHER '' + ( THAT ) CLAUSE
- §­îc dïng ®Ó diÔn t¶ ®iÒu g× ­a thÝch h¬n. MÖnh ®Ò theo sau '' WOULD RATHER'' cã cÊu tróc gièng nh­ mÖnh ®Ò theo sau '' WISH ''
             I'd rather ( that ) you took the course in English.( T«i thÝch b¹n t«i theo häc kho¸ häc TiÕng Anh h¬n.)
II/ EXERCISES
1/ Ex1/ Make sentences with '' I wish ......'' in the following situations.
1.I don't have time to study Þ I wish ................
2. I can't answer the question. Þ I wish ................
3. They will leave for France next week. Þ I wish ................
4. We are not leaving in England. Þ I wish ................
5. She won't visit me again. Þ I wish ................
6. He is so stupid. Þ I wish ................
7. My younger brothers play in the street all day. Þ I wish ................
8. I didn't see the TV program last night. Þ I wish ................
9. My friend, John lost his pen. Þ I wish ................
10. Mary was absent from class yesterday. Þ I wish ................
2/ Ex2 : Multiple choice
1. She often goes to the ................to pray because her religion is Islam.
          A. church              B.pagoda               C.temple               D.mosque
2. Mary was really .................. by the beauty of Hanoi.
          A.impress              B.impression         C.impressive          D.impressed
3. The United States has a .................. of around 250 million.
          A.population         B.separation           C.addition             D.introduction
4. Mathematics and Literature are ..................... subjects in high schools.
          A.adding              B.compulsory        C.optional             D.religious
5. They were welcomed by friendly ...................... in Viet Nam.
          A.air                     B.matter                C.impression         D.atmosphere
6. It seems difficult for us ...................abroad at the moment.
          A.go                     B.to go                  C.went                  D.gone
7. I come from Viet Nam so I am not used to ................ on the left.
          A.drive                 B.drove                 C.driven                D.driving
8. Although we are away from each other, we still.........................
          A.keep in touch     B.say hello            C.keep together     D.keep on
9. Music and painting are ...................subjects.
          A.option                B.optional              C.optionally          D.optioning
10. ..................clothes do you prefer, T.shirt or pullover?
          A.What                 B.How                  C.Which               D.Where
11. My uncle was a .................... He had a large collection of musical instruments.
          A.music                B.musical              C.musiclally          D.musician
12. Peter got .................... quickly and went to school.
          A.dress                 B.dressed              C.dressing             D.dresses
13. The Aodai is the .................... dress of Vietnamese women.
          A.beautiful            B.traditional          C.casual                D.baggy
14.She describes herself .................. a fastion designer.
          A.by                     B.as                       C.in                      D.from
15. I ..................... English here since I graduated from university.
          A.teach                 B.taught                C.have taught        D.am teaching
16. Marie Curie ......................... the Nobel Prize for Physics in1903.
          A.award                B.awarded             C.was awarded      D.has awarded
17. We have some ....................... students for the program.
          A.exchange           B.exchanged          C.to exchange       D.exchanging
18. The weather is nice. Shall we ...................... mountains this morning?
          A.go                     B.travel                 C.come                 D.climb
19. My village is near the ..................of the mountain and by the river.
          A.foot                   B.leg                     C.feet                    D.legs
20. He is considered one of the greatest ......................of the country.
          A.heroes               B.heroin                C.heroines             D.heroic
3/ Ex 3:  Fill each of the blanks in the passage with one suitable word:
          With the coming of the motor car at the end of the last century a new era in personal transport was born. The early motorist certainly (1)……… his problems- perhaps the biggest one being (2) ……… his vehicle would start or not. This problem has almost (3) ……… today but others have (4) ……… its place. More traffic and faster vehicles mean that, (5) ……… safe and reliable a car may be, its driver has to have (6) ……… more driving skill than ever before.
          Today's drivers cannot neglect their own direct and personal (7) ……… for the accidents that happen on the road every year. A good driver has many things (8) ……… his make- up. Some of (9) ………, such as experience and skill, will come only in (10) ………, but others - just as important - must (11) ………part of him from the start. These qualities are a (12) ………  of responsibility for the safety of others, a determination to (13) ……… on the job of driving, patience and courtesy. Together, these become what is generally known (14) ……… the drivers' attitude.
          (15) ……… everyone is patient (16) ……… nature or gifted with good (17) ………of concentration. But because attitude is (18) ………important a part of safe driving, every driver must (19) ……… a real effort to develop these qualities - and this effort must start from the (20) ………beginning of the first driving lesson.
4 Ex4 / Supply the correct form of the verbs in the passage.
        Dear Mom and Dad,
How are you? I (1-miss) you a lot. I (2-be) away from home for a week.
I (3-arrive) Heathrow Airport at 9 a.m this morning. I (4-leave) Paris for London after a week visiting my friend and Auntie Lan. I (5-stay) with Nathalie for two days. I (6-visit) Eiffel Tower. It (7-be) the most beautiful tower I (8-ever see) before. It (9-take) us nearly two hours to get in and go up to the top of the tower. From high above we (10-see) a vast paranoma of Paris. The French, especially the Parisians(11-be) very proud of this tower.Then we (12-go) Lyon to visit Auntie Lan. We (13-be taken) to the “Old City of Lyon”. It (14-be located) on a hill.We (15-enjoy) the beautiful sight of the modern city from the top hill. We also (16-pay) some visits to the old castles which (17-be built) some centuries ago. We (18-have) a chance to eat the French special food. What we (19-like) the best was traveling by the TVG from Paris to Lyon and back. We (20- watch) the beautiful countryside. The farms (21-be) bigger and more fertile than ours. I also (22-do) some shopping. The souvenirs (23-be) so nice. We (24-stay) with Mr and Mrs. Brown at the moment. We (25-visit) the Lake District tomorrow. They (26-take) me there by car. The days after we (27-go) to see some interesting places in London such as the Trafalgar Square, the Buckingham Palace, London bridge and travel along the Thames by boat I(28-buy) some souvenirs from london, too.
I (29-be) back home by the end of the next week. I (30-look) forward to receiving news from home.
With much love,
Tam.


* ANSWERS:
1/ Ex1/ 1. I wish I had time to study.
2. I wish I could answer the question.
3. I wish They would leave for France next week.
4. I wish We wouldn't  leave in England.
5. I wiah She would visit me again.
6. I wish he were intelligent.
7. I wish My younger brothers didn't play in the street all day.
8. I wish I had seen the TV program last night.
9. I wish My friend, John hadn't lost his pen.
10. I wish Mary hadn't been absent from class yesterday.
2/ EX2:
 
1.D 6.B 11.D 16. C
2.D 7. D 12.B 17. A
3. A 8.A 13. B 18. D
4. B 9.B 14.B 19. A
5. D 10. C 15. C 20. A
3/ Ex 3:
 
1. had 6.much/ lots 11.form/ be 16. by
2. whether 7. responsibility 12. sense/ feeling 17. power
3. disapeared/ ended 8. in 13. concentrate/focus 18. so
4. taken 9. them 14.as 19. make
5. however 10. time 15. not 20. very
4/ Ex4:
 
1. miss 7.is 13.had been taken 19.liked 25.will visit
2. have been 8. have ever seen 14.is located 20. watched 26. will take
3. arrived 9. took 15. enjoyed 21. are 27. will go
4. left 10. saw 16. paid 22. did 28. will buy
5. stayed 11.are 17 was built. 23. were 29. will be back
6. visited 12. went 18. had 24. are staying 30.look

III/ Homework:
 
  • Learn by heart the grammar
  • Prepare the passive voice and present perfect tense.






 

Tổng số điểm của bài viết là: 0 trong 0 đánh giá

Click để đánh giá bài viết

  Ý kiến bạn đọc

Những tin mới hơn

Những tin cũ hơn

global video
Thống kê
  • Đang truy cập51
  • Máy chủ tìm kiếm3
  • Khách viếng thăm48
  • Hôm nay8,295
  • Tháng hiện tại148,723
  • Tổng lượt truy cập1,259,124
Bạn đã không sử dụng Site, Bấm vào đây để duy trì trạng thái đăng nhập. Thời gian chờ: 60 giây